EuropaKaart
Alles over de kaart van Europa

Kaart van Andorra

Andorra is maar een klein staatje in het zuidwesten van Europa. Het ligt het bij het oostelijke deel van de Pyreneeën. Andorra ligt tussen Frankrijk en Spanje. Andorra trekt jaarlijks veel toeristen en dat is ook een van de belangrijkste inkomsten bronnen van het land. Andorra staat bekend als belastingparadijs en alleen daarom al trekt het veel toeristen. Op de kaart van Andorra kun je zien dat Andorra eigenlijk maar heel klein is vergeleken met de buurlanden Frankrijk en Spanje.

Met een totale oppervlak van nog geen 500 km3 is het op de Europese kaart slechts een klein vlekje. Toch heeft het land veel te bieden en kun je er als vakantieganger veel beleven. Andorra heeft veel bergen. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat Andorra tegen de Pyreneeën aan ligt. Op de kaart van Andorra kun je ook zien dat er in het land veel valleien zijn naast al die bergen.

De belangrijke steden van Andorra zijn Vella, Escaldes-Engordany, Sant Julia de Loria en Encamp. Vella is de hoofdstad van Andorra en daar wonen verreweg ook de meeste inwoners van het kleine staatje. Verder is Andorra onderverdeeld in 7 regio’s en dat kun je goed op de kaart van Andorra zien. De regio’s worden parochies genoemd en tot Andorra horen de volgende parochies; Andorra la Vella, Canillo, Encamp, Escaldes-Engordany, La Massana, Ordino en Sant Julia de Loria. De parochies worden veelal vernoemd naar de belangrijke stad die in die regio ligt.