EuropaKaart
Alles over de kaart van Europa

Kaart van België 

België is het buurland van Nederland en voor een vakantie in België kun je prima met de auto reizen. Ook voor een doorreis naar een ander land in Europa kun je door België heen rijden. Op de kaart van België kun je alvast je reis uitstippelen en weet je precies hoe je het beste van de ene stad naar de anders stad kunt reizen of hoe je het beste het land door kunt rijden als je elders in Europa moet zijn.

België is een land dat grenst aan Nederland, Frankrijk en Duitsland. De Belgen spreken ook Nederlands, Duits of Frans. Het is sterk afhankelijk uit welke streek je komt. België bestaat namelijk uit een Nederlandstalig deel, een Franstalig deel en een Duitstalig deel. Op de kaart van België kun je deze indeling goed zien. België is opgedeeld in een aantal provincies de verschillende provincies kun je ook terugvinden op de kaart van België. Naast deze streken en provincies vind je overzichtelijk alle grote steden en hoofdwegen die België heeft. 

Steden van België

België kent een groot aantal historische steden zoals Antwerpen, Brugge, Luik en Gent. De grootste en bekendere stad van België is natuurlijk Brussel. Brussel is tevens het hoofdkwartier van de EU en vormt daarmee het middelpunt van Europa. Al deze steden zijn duidelijk op de kaart aangegeven, zodat je weet wat de ligging is en hoe ver ze van je beginpunt gelegen zijn. België staat vooral bekend om de wafels en de manneke pis. Als land is het niet direct een ideale vakantiebestemming voor Nederlanders maar weekendjes uit in de Belgische steden is bij de Nederlanders wel in trek. Een romantisch weekendje in Brussel of historische gebouwen bekijken in Antwerpen, dat is zomaar een greep uit de vele mogelijkheden die de Belgische steden bieden. Ook dan is het fijn datje aan de hand van de kaart van België je reis kunt uitzetten.

Belgische Ardennen

Het klimaat en de natuurlijke omgeving van België zijn vergelijkbaar met die van Nederland. Alhoewel je natuurlijk wel de Ardennen hebt in België. De uitgestrektste gebieden vol bossen en bergen zijn niet alleen mooi om te zien, maar je vind er ook de heerlijke rust en kalmte die je nodig hebt om uit te rusten in de vakantie. Voor een vakantie in de natuur en in het heuvelachtige gebied van de Ardennen kun je veel kanten op. De Ardennen behelzen een groot gebied en bieden voor de vakantieganger een ruime keus aan vakantiebestemmingen. Ook hiervoor kun je op de kaart de verschillende gebieden in de Ardennen bekijken en vergelijken om uiteindelijk een goede keus te kunnen maken waar je naar toe wilt voor je vakantie. 

Wegennet in België

De wegen in België zijn niet zo goed onderhouden als in Nederland maar de hoofdwegen zijn duidelijk weergegeven op de kaart van België. Het wegennet is zoals je op de kaart kunt zien heel erg dicht en het wegennet is sterk verbonden met het wegennet van de buurlanden zoals die van Nederland en Frankrijk. De wegen zijn ingedeeld in de wegen met de letteraanduiding N, A, E en soms ook B. De bekendste weg voor de Nederlanders is de E19 bij de grensovergang.