EuropaKaart
Alles over de kaart van Europa

Kaart van Duitsland

Duitsland is een land in het midden van Europa. Het ligt heel centraal in Europa en grenst aan veel Europese landen. In het noorden grenst het aan Denemarken, in het oosten grenst het aan Polen en Tsjechië, het zuiden grenst aan de landen Oostenrijk en Zwitserland en in het westen vind je de landen Frankrijk, Luxemburg, België en natuurlijk Nederland. Duitsland grenst ook aan een tweetal zeeën. In het noorden van Duitsland vind je namelijk de Noordzee en de Oostzee. Duitsland is een groot land en heeft met ruim 80 miljoen inwoners, het meest aantal inwoners van de Europese landen. 

Deelstaten en verschillende gebieden in Duitsland

Duitsland bestaat uit deelstaten. In totaal kent Duitsland 16 deelstaten die je allen terug kunt vinden op de kaart van Duitsland. De deelstaten hebben alleen een bepaalde zeggenschap. Wat je ook op de kaart van Duitsland kunt opmerken is de verschillende geografische gebieden. In het noorden is er overwegend een laagvlakte. In het midden vind je de middengebergte en in het zuiden kun je op de kaart de Alpen waarnemen. Ook is Duitsland een bosrijk land. Veel bossen bestaan uit naaldbomen en beukenbomen.

Steden van Duitsland

De hoofdstad van duistland is Berlijn. Met bijna 3,5 miljoen inwoners is het verreweg ook meteen de grootste stad van Duitsland. Hamburg is een belangrijke stad in het noorden. Er bevind zich een grote haven en op industrieel gebied is Hamburg ook erg bekend. Bremen en Kiel zijn eveneens belangrijke steden in deze regio. Düsseldorf is bekend om de grote luchthaven die Europese en internationale vluchten. Düsseldorf, Keulen en Frankfurt bevinden zich in het Ruhrgebied.

Wegennet in Duitsland

In Duitsland heb je een uitgebreid wegennet. Duitsland is overigens het eerste land die een snelweg introduceerde. In het Duits wordt de snelweg Bundesautobahnen genoemd. De verschillende wegen zijn herkenbaar aan de letter A. Deze letter A wordt opgevolgd met een cijfer. Is het maar één cijfer dan weet je dat het een hoofdroute is die door heel Duitsland gaat en zelfs ook over de grens te herkennen is. Snelwegen met twee of drie cijfers zijn alleen binnenlandse wegen in Duitsland. Op de kaart kun je daarom goed onderscheid maken tussen de verschillende wegen en weet je ook meteen de belangrijkste wegen te vinden.

Autoreis in Duitsland

Wil je een rondreis maken in Duitsland of op doorreis naar de oostelijke landen of voor de wintervakantie trekken naar Zwitserland en Oosterrijk? Dan kun je prima aan de hand van de kaart van Duitsland een geschikte route uitzoeken. Aan de hand van de kaart van Duitsland kun je immers precies zien welke route je moet aanhouden om snel en gemakkelijk in land van bestemming aan te komen. Een rondreis in Duitsland zelf is ook een aanrader. Door de verschillende geografische gebieden kun je veel zien in het land. Bosrijke gebieden of juist bergen bezoeken in het midden van Duitsland. Met een goed uitgekiende route kun je veel van het land zien in een korte tijdsbestek. De wegen die je moet aanhouden zijn duidelijk aangegeven waardoor je je route gemakkelijk kunt volgen.