EuropaKaart
Alles over de kaart van Europa

Kaart van Italië

Als toerist in Italië ben je natuurlijk nergens zonder kaart van Italië. Een kaart van Italië kan je een hoop extra uitzoekwerk schelen. Voorafgaand aan je vakantie kun je al een hoop uitzoekwerk doen en uitzoeken waar je precies zit op je vakantiebestemming. Vandaar uit is het van belang dat je goed weet hoe je op de leukste plekjes kunt komen in de omgeving van je camping, huisje of hotel. Maar ook als je al op je vakantiebestemming bent is het handig als je de kaart bij de hand hebt om leuke dagjes uit in te plannen en de omgeving te ontdekken.

Ligging van Italië

Italië ligt in het zuiden van Europa en grenst voor het grootste deel aan de middellandse zee. Maar andere zeeën liggen ook aan Italië, zoals de Ionische zee, Tyrreense zee en de Adriatische zee. De vorm van het land is heel kenmerkend omdat het de vorm van een laars heeft. Op de wereldkaart pik je het land Italië er daarom zo uit, hoe klein de kaart ook is. Bij de hak van de laars vind je Puglia, bij de punt vind je Sicilië.

Officieel heet Italië ook Republica Italiana. Italië grenst aan een paar landen; Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. Omdat het aan veel landen grenst zie je ook dat de Italianen bij de verschillende grensgebieden beide talen spreken of soms zelfs een eigen dialect hebben. Italië heeft ook een aantal eilanden die het tot de Republica Italiana. Dit zijn onder andere de eilanden Sicilië, Sardinië en Elba. Verder zijn er nog een paar kleinere eilanden die tot de Italiaanse republiek behoren. Italië heeft een totale oppervlakte van 300.000 km2 en heeft ruim 60 miljoen inwoners.

Ontstaan van Italië

In 1861 is Italië ontstaan zoals zij dat vandaag de dag kennen. Het was een monarchie tot aan 1946. Dit op aandringen van het volk. Sindsdien is Italië een parlementaire republiek met aan het hoofd een president. Italië is aangesloten bij verschillende unies en verdragen zoals de Europese Unie, de VN, NAVO en WTO en maakt zelfs deel uit van de G8.

Provincies van Italië

Italië is opgedeeld in 20 regio’s die te vergelijken zijn met wat wij in Nederland provincie noemen. Deze regio’s zijn op de kaart aangeduid. Naast deze provincies vind je op de kaart ook de Italiaanse steden en voor de toeristen campings, vliegvelden en meren. Van de provincies apart kun je ook kaarten opvragen om per regio een gedetailleerd overzicht te krijgen.

Kaart van het noorden van Italië

Toeristen die naar Italië trekken hebben vooral voor het Noorden van Italië interesse. Het Noorden van Italië is beter bereikbaar en het klimaat is er beter. De meren die daar liggen trekken jaarlijks duizenden toeristen. Aan het meer is het klimaat koel en niet zo benauwend zoals het binnenland. Het Gardameer is bijvoorbeeld een van die meren in het noorden van Italië. Je kunt daarom ook van die gebieden apart een kaart opvragen en bekijken waar je precies naar toe wilt op vakantie. Zo zijn er meerdere meren in het noorden van Italië waar je een heerlijke vakantie kunt doorbrengen. Het is daarom fijn als je van het gebied alvast een kaart hebt en kunt uitstippelen waar je graag je vakantie wilt doorbrengen. Elk meer heeft zo zijn eigen voordelen en andere bezienswaardigheden in de buurt.

Het noorden is ook in trek in de winter als de skivakanties weer kunnen beginnen. Het noorden is een bergachtige gebied waar vaak veel sneeuw ligt. Deze bergachtige gebieden zijn ook populair bij wandelaars en bergbeklimmer. In het noorden liggen veel campings en vakantieparken met chaletjes en appartementjes die je kunt huren, maar natuurlijk kun je er ook veel hotels vinden. Een goede kaart van het Noorden van Italië is daarbij onmisbaar en kan voor dit gebied apart opgevraagd worden. De bergketens zijn hierop goed zichtbaar en de belangrijkste steden Milaan, Verona en Turijn kun je erop terug vinden.

In het noorden van Italië moet je overigens wel rekening houden met tolwegen. Het voordeel van de tolwegen is echter wel dat de wegen in het noorden beter onderhouden zijn dan bijvoorbeeld de wegen in het zuidelijke deel van Italië. Per regio krijg je op de kaart van Italië een overzicht van alle toeristische plekjes en andere belangrijke informatie zoals waar het vliegveld zich bevind of waar erin de winter veel sneeuw valt in skigebieden.

Kaart van Rome

Rome is de hoofdstad van Italië. Veel toeristen trekken ook naar Rome vanwege de historische waarde van de stad. De stad heeft een rijke historie omdat het het centrum van de romeinen was. De stad kenmerkt zich daardoor als een rijke historische stad. Ook kennen wen vanuit de gehele wereld de rol van Rome en de paus. In Rome spreekt de paus de gehele wereld toe tijdens zijn jaarlijkse toespraken en daarmee vormt Rome op religieus gebied ook een centrale rol in Italië en de gehele wereld.